naon ari tatarucingan teh?

tatarucingan nyaeta sajenis bobodoran urang sunda mangrupa tanya jawab. kade tong patukeur sareng uucingan. ieu mah benten deui.

tah lamun di bahasa indonesia keun, tatarucingan teh nyaeta tebak-tebakan.

sababaraha contona saperti kieu :

“Pa haji odin urang cibaduyut, boga kuda beureum ngarana si ojay, hiji waktu kudana teh di injeum… tah mun engke pahaji rek nyokot eta kuda, kudu ka saha ?”

“Bulu naon nu warnana koneng sadaya?”

“Saha artis awewe anu boga hubungan getih jeung artis luar nagri?”

“dicolek ngadelewo, ditakol ngabelentrang. naon cing?”

“Di gas bijil, di rem potong, naon tah ?”

“si kikil keur ngaronda peuting2 malem jumat kliwon, can lila ngaronda, aya beja pamajikanana ngajuru …. teu lila nya lahir we budak teh, tah pertanyaan na, “ka saha eta budak kudu nyebut ‘bapa’ ? ”

“kunaon satiap pertandingan sepakbola durasi waktuna satiap babak teh ukur 45 menit naha heunteu 60 menit atawa 1 jam….?”

“kunaon tukang bubur sok nakolan piring?”

“emping naon anu khusus kanggo UMPTN?”

“Kunaon Dalang pami nuju pertunjukan wayang nyandak keris?”

“Rambut bodas namina Uban,Rambut koneng emas namina Pirang,tah Pami rambut hejo namina naon?”

“unggal mobil nu asup bandung jadi helikopter, tah ari helikopter jadi naon??”

jeeeeuuuuuung sajabana…..

sangaja ku kuring jawabana teu ditulis, sok cikan aya nu bisa ngajawab teu ? kade tong lalicik ah😀

he he he he….